home arrow arrow head cross check heart search persons location locatie map filter time load whatsapp calendar

Workshop Varken uitbenen XXL - Puur ambachtelijk

euro
€ 99,- per persoon (incl. BTW)
persons
Vanaf 4 personen
time
Ongeveer 4 uur
location
Halle
info
Inclusief 1 drankje, Inclusief koffie en/of thee en iets lekkers en Inclusief workshop begeleiding
Benieuwd naar de beschikbaarheid of prijsindicatie? Vrijblijvend offerte aanvragen Is er nog iets onduidelijk? Stel je vraag

Wat ga je doen?

Wat ga je doen?

Wij zorgen voor een dag die je niet snel vergeet! In deze workshop varken uitbenen gaan we aan de slag en hanteer jij zelf het mes. Met jouw eigen privé groep gaan jullie samen met onze slager een kwart of half varken uitbenen, afhankelijk van het aantal deelnemers.  Onze slager leert je alles over het varken: waar zit de haas en de muis en hoeveel speklappen kun je snijden?

Jij hanteert zelf het mes en leert echt uitbenen. Met je vragen over verschillende snits en technieken kun je bij de slager terecht: hij kan je alles vertellen. 

De dag begint uiteraard met een goede bak koffie of thee met wat lekkers en een rondleiding over onze boerderij. Boerin Inge vertelt je alles over het leven van de dieren en de gewassen. Snel daarna ga je aan het werk, want er moet een varkentje gewassen worden!

Prijs en aantal deelnemers

Afhankelijk van het aantal deelnemers kies je voor het uitbenen van een kwart varken (de voorhand) of een half varken. Voor of na de workshop kun je ook kiezen voor een lekkere boerenlunch of barbecue.

Wat neem je mee naar huis

  • Bij een kwart varken been je de voorhand uit, omdat hier het meeste interessante werk in zit en leer je veel van qua snijtechnieken. Het gaat om de kop, schouder, poot en drie ribben en het vlees dat je daaruit snijdt is onder andere: schouderham, procureur (pulled pork!), schenkel, ribbetjes, klein beetje buikspek, braadlappen, gehakt en wangetjes. Dit is ruim twintig kilo vlees ter waarde van €200 dat je mee naar huis mag nemen. 
  • Bij een half varken uitbenen komen daar nog onder andere bij: spare-ribs, varkenshaas, fricandeau, heel veel buikspek en schnitzel. Dit is totaal ruim veertig kilo vlees ter waarde van €400 dat je mee naar huis mag nemen.

Wel eerlijk delen hè?!

We verpakken alles zo dat je het makkelijk mee naar huis kunt nemen. Neem een koeltas of -box mee, zodat je het vlees gekoeld mee naar huis kunt nemen.

Wat kun je verwachten?

  • De totale workshop duurt ongeveer 4 uur.
  • De workshop varken uitbenen is inclusief materiaal, koffie, thee en iets lekkers en het uitgebeende varkensvlees om mee naar huis te nemen.
  • De workshop vindt plaats op onze boerderij in Halle en wordt niet op locatie gegeven.

Datum in overleg

Onze workshops worden gegeven aan prive-gezelschappen. Openbare workshops kunnen we helaas niet aanbieden. Datum is altijd in overleg en op basis van beschikbaarheid. Na het boeken van een workshop kunt u contact opnemen voor het selecteren van een geschikte datum. Beschikbare dagen zijn in principe:

  • maandagavond
  • donderdagmorgen of -middag
  • vrijdagavond
  • zaterdagmiddag of -avond
  • zondagmorgen, -middag of -avond.

Geïnteresseerd in deze workshop?

Heb je een vraag, of wil je een prijsindicatie?

Informatie aanvragen

Heb je deze workshop gedaan?

Laat andere weten hoe leuk het was en schrijf een beoordeling!

1001 Concepten

Sportlaan 12-A
4131NN Vianen

+31 (0)30 657 94 45
Je kunt ons ook Whatsappen op dit nummer!

info@1001activiteiten.nl

KvK: 72883014
BTW: NL.85.92.72.734.B01